Bill Gates este din nou cel mai bogat om din lume

Postat la 17 mai 2013 153 afişări

Cofondatorul Microsoft Bill Gates a redevenit cel mai bogat om din lume, la şase ani după ce a fost devansat de miliardarul mexican Carlos Slim, a cărui avere a fost erodată în acest an de măsurile adoptate de autorităţi pentru spargerea monopolului din sectorul telecom.

Bill Gates este din nou cel mai bogat om din lume

 Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea lui Bill Gates (57 de ani) a urcat la 72,7 miliarde de dolari, cu 16% mai mult faţă de începutul anului, după ce acţiunile Microsoft au crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Averea lui Carlos Slim (73 de ani), care a devenit cel mai bogat om din lume în anul 2007, a scăzut în acest an cu 3 miliarde de dolari, la 72,1 miliarde de dolari. Acţiunile companiei pe care o controlează, gigantul telecom America Movil, au scăzut cu 14% de la începutul anului, după ce Congresul din Mexic a adoptat o lege care ar putea conduce la divizarea grupului, dominant pe piaţa comunicaţiilor din America Latină.

Legea ar permite autorităţilor de reglementare să forţeze divizarea companiilor care acumulează o cotă de piaţă de peste 50% sau să le oblige să ofere concurenţilor acces la reţeaua proprie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bill-gates-este-din-nou-cel-mai-bogat-om-din-lume-10884064
10884064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.