Bill Gates doneaza 27 de milioane de dolari pentru informatizarea bibliotecilor romanesti

Postat la 07 aprilie 2011 22 afişări

Fundatia Bill&Melinda Gates doneaza 26,9 milioane dolari care vor fi folositi pentru modernizarea informatica a circa 800 de biblioteci din Romania, precum si in dotarea acestora cu internet.

Pana in prezent, prin intermediul programului Biblionet, aproape 800 de biblioteci au fost dotate cu 3800 de calculatoare cu acces public la internet si peste 190 de bibliotecari au fost instruiti in folosirea resurselor electronice, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor.

Bibliotecile publice ofera acces gratuit la internet si bibliotecari instruiti ce pot contribui la cresterea gradului de alfabetizare in folosirea calculatoarelor si de accesare a informatiilor.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bill Gates,
donatie,
biblioteci
/actualitate/bill-gates-doneaza-27-de-milioane-de-dolari-pentru-informatizarea-bibliotecilor-romanesti-8137714
8137714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.