Bilanţul teribil în cazul unui cutremur asemănător cu cel din 1977: 850.000 de locuinţe din România ar putea fi afectate

Postat la 04 martie 2019 33 afişări

În cazul unui cutremur similar celui din 4 martie 1977, aproximativ 850.000 de locuinţe ar putea fi afectate, adică peste 10% din fondul locativ, iar pagubele materiale s-ar situa între 3,8 şi 6,6 miliarde de euro, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Bilanţul teribil în cazul unui cutremur asemănător cu cel din 1977: 850.000 de locuinţe din România ar putea fi afectate

Din valoarea totală a pagubelor materiale, pagubele aferente locuinţelor asigurate ar reprezenta circa 1,5 miliarde de euro, precizează comunicatul asociaţiei, remis cu ocazia împlinirii a 42 de ani de la cutremurul din 1977. Efectele cutremurului au fost devastatoare: aproape 1.600 de vieţi pierdute şi circa 35.000 de locuinţe complet distruse.

România înregistrează un deficit major de protecţie în contextul în care asigurările de locuinţe, atât cele obligatorii, cât şi cele facultative, au o importanţă crucială în protecţia financiară a populaţiei.

 

În prezent, doar 19% din cele 8,9 milioane de locuinţe din România au o poliţă obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor (PAD), iar 16% au şi o asigurare facultativă. Astfel, din totalul locuinţelor din România, doar 1,67 milioane sunt asigurate prin poliţe obligatorii PAD, iar 1,48 milioane au şi o asigurare facultativă.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinte,
cutremur,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.