Bilant dupa un an: Gripa noua a provocat mult mai putine decese decat gripele sezoniere

Postat la 12 iunie 2010 50 afişări

Epidemia de gripa noua, declarată pandemie cu un an in urma, a provocat moartea a 18.156 de persoane, bilantul fiind mult inferior celui al gripelor sezoniere, a anuntat vineri Organizaţia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Virusul, care a afectat intreaga planeta timp de mai multe luni dupa lansarea alertei de pandemie, la 11 iunie 2009, este "mai puţin activ la nivel global", a declarat purtatorul de cuvant al OMS, Gregory Hartl.

Conform unei note a organizatiei, virusul evolueaza "sporadic" in zonele temperate ale emisferei sudice, care intra in iarna australa, in timp ce in regiunile tropicale se inregistreaza "o transmisie activa, dar aflata in declin".

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
gripa,
decese,
noua
/actualitate/bilant-dupa-un-an-gripa-noua-a-provocat-mult-mai-putine-decese-decat-gripele-sezoniere-6380971
6380971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.