BestJobs: Candidatul tip este femeie, cu studii superioare, permis de conducere şi experienţă în vânzări

Autor: Anca Barbulescu Postat la 20 februarie 2013 72 afişări

Dintre candidaţii care îşi caută un loc de muncă pe BestJobs.ro, cei mai mulţi sunt femei din Bucureşti, cu vârsta între 25 şi 35 de ani, cu studii superioare finalizate, permis de conducere şi experienţă în domeniul vânzărilor, potrivit unei statistici realizate de companie.

În ultimele şase luni, peste 300.000 de candidaţi şi-au actualizat CV-ul pe BestJobs.ro, majoritatea (aproape 120.000 de candidaţi) având experienţă în vânzări, domeniu care s-a situat în topul celor mai ofertante profesii din 2012. La o analiză mai atentă, 61% dintre cei care îşi caută un loc de muncă în vânzări au terminat facultatea, au vârsta între 25 si 35 de ani (43%) şi locuiesc în Bucureşti (43%). În ceea ce priveşte împărţirea pe sexe, balanţa înclină către femei, în proporţie de 56%.

Pe locul doi se află candidaţii care îşi caută un loc de muncă în finanţe, numărul acestora depăşind uşor 70.000 de persoane la nivel naţional. Dintre aceştia, 78% au terminat facultatea, în timp ce 36% au şi un master la activ. Şi în acest caz, cei mai multi candidaţi locuiesc în Bucureşti (49%), în timp ce 49% dintre aceştia vorbesc limba engleză fluent şi au carnet de conducere (73%).

Locul trei este ocupat de candidaţii care îşi caută un loc de munca în domeniul serviciilor (Horeca, înfrumuseţare, sport, protecţie şi pază, etc), în contextul în care numărul acestora depăşeşte 52.000 de persoane. În schimb, proportia este egală între cei care au studii superioare la activ şi cei care au studii medii sau încă nu au absolvit facultatea.

Numărul inginerilor care şi-au actualizat CV-ul în ultimele şase luni se situează la aproape 50.000 de persoane. Dacă majoritatea celor care vor să se angajeze în finanţe şi vânzări sunt femei, de aceasta dată proporţia candidaţilor de sex masculin depăşeşte 70%.

Totodată, numărul candidaţilor care îşi caută la ora actuală un loc de muncă în domeniul IT/Telecom, primul loc în topul celor mai ofertante domenii la inceput de 2013, se apropie de 38.000, la nivel naţional, în timp ce numărul candidaţilor ce îşi cauta un job în sănătate nu depăşeşte 13.500 de persoane.

În ceea ce priveşte oferta de pe piaţa muncii, numai anul trecut numărul anunţurilor cu locuri de muncă în vânzări a depăşit 25.000, în timp ce segmentul IT/Telecom a înregistrat o creştere cu 131%, la aproape 28.000 de anunţuri. Se estimează că şi în 2013 numărul posturilor disponibile va echivala nivelul atins în anul precedent.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bestjobs-candidatul-tip-este-femeie-cu-studii-superioare-permis-de-conducere-si-experienta-in-vanzari-10576964
10576964
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.