BestJobs: Candidaţii cu vârsta de peste 45 ani au depus 40% din totalul aplicărilor la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 septembrie 2021 65 afişări

BestJobs: Candidaţii cu vârsta de peste 45 ani au depus 40% din totalul aplicărilor la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie

Candidaţii trecuţi de 45 ani au devenit mai activi în căutarea de locuri de muncă, 40% din volumul total de aplicaţii din august venind de la această categorie de vârstă, cu 10% mai multe decât în ​​iulie, arată datele platformei BestJobs.

Jumătate dintre aceste aplicaţii au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani, cu 13% şi de cel de peste 65 ani, cu 7%.

Această categorie de candidaţi se îndreaptă cu precădere către domenii precum Financiar / Contabilitate (cu 8% dintre aplicaţii), Vânzări (cu 7,5% dintre aplicaţii) şi Resurse Umane (cu 7% dintre aplicaţii).

„Candidaţii din segmentul 45+ au multă experienţă şi au acumulat multe abilităţi utile pe piaţa muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăţi pentru că noile cerinţe din partea companiilor nu mai includ setul de abilităţi pe care îl au cei din categoria aceasta, forţându-i la compromisuri în ceea ce priveşte domeniul sau salariul, sau să-i dezvolte noi abilităţi. Activitatea crescută pe platformă indică, printre altele, ceea ce le-a lăsat aria de căutare şi aplicate la mai multe locuri de muncă înainte, devenind o categorie mai vizibilă şi pentru angajatori ”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

În topul judeţelor cu cele mai multe aplicări, Bucureşti şi Ilfov deţin locul fruntaş, cu 214.680, urmate de Timiş, cu 62.326 de aplicări, Cluj, cu 41.196 de aplicări, Braşov, cu 40.021 de aplicări şi Prahova, cu 31.358 de aplicări.

La nivel general, dintre cei care au efectuat căutări de joburi pe platformă, domeniile către care s-au orientat cel mai mult au fost: Financiar (cu 5.600 de căutări pentru posturile de contabil sau economist), Inginerie (cu 4.000 de căutări pentru posturile de inginer) şi Transporturi (cu 2.800 de căutări pentru posturile de şofer). Pe lângă acestea, candidaţii au efectuat căutări în număr mare şi pentru joburi în Marketing, Logistică şi IT.

Din partea companiilor, oferta de locuri de muncă disponibile în acest moment răspund fidel interesului candidaţilor, cu un volum total de 28.000 de oportunităţi. Dintre acestea, 14% sunt în domeniul Vânzărilor, 11% în IT / Telecom, 10% în Financiar, 9% în Tehnic şi 8% în Inginerie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
candidati,
locuri de munca,
cautari,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.