BERD sprijină prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România

Postat la 14 mai 2019 70 afişări

Pieţele de capital din România primesc un nou imbold prin lansarea obligaţiunilor ipotecare emise de către Alpha Bank, BERD investind 40 de milioane de euro din totalul ofertei de 200 de milioane de euro, arată un comunicat al instituţiei.

BERD sprijină prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România

Investiţia vine după ce cadrul legislativ privind obligaţiunile ipotecare din România a fost revizuit şi aliniat cu practicile Uniunii Europene, iniţiativă sprijinită de BERD. Noul cadru legislativ va permite băncilor să emită obligaţiuni ipotecare pentru a accesa fonduri pe termen lung şi a-şi diversifica structura de finanţare.

Obligaţiunile ipotecare reprezintă un instrument important de finanţare al băncilor europene. Fiind garantate cu activele băncii emitente, obligaţiunile ipotecare sunt percepute ca investiţii cu risc scăzut. În valoare totală de peste 2.500 de miliarde de euro, reprezintă unul dintre cele mai mari segmente ale pieţei de obligaţiuni din UE.

Obligaţiunile ipotecare emise de Alpha Bank România sunt garantate de un portofoliu de ipoteci predominant rezidenţiale şi au o maturitate de cinci ani. Acestea vor fi listate pe bursele din Luxemburg şi Bucureşti. Prima tranşă a emisiunii de obligaţiuni ipotecare a primit rating-ul Baa2 din partea Moody’s.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.