BERD a devenit unic proprietar al Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti din Republica Moldov, după ce a cumpărat integral fostul proprietar

Autor: Roxana Rosu Postat la 19 mai 2021 76 afişări

BERD a cumpărat integral grupul de companii Danube Logistics, inclusive Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti din Republica Moldova.

BERD a devenit unic proprietar al Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti din Republica Moldov, după ce a cumpărat integral fostul proprietar

BERD a cumpărat integral grupul de companii Danube Logistics, inclusive Danube Logistics SRL, operatorul  Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti din Republica Moldova.

Prin această achiziţie, banca vrea să susţină dezvoltarea portului şi să găsească investitori internaţionali care să se implice în modernizarea lui.

BERD a investit în construcţia şi operarea portului din Giurgiulest din 1995, iar în 2013 a înlocuit Credit Suisse ca principal acţionar, în urma refinanţării creditelor acordate de banca elveţiană către Danube Logistics.

Noul proprietar al portului se aşteaptă ca obligaţiile asumate de Bemol Refinery şi Bemol Retail, printr=un acord semnat în 2004 cu Danube Logistics, să fie respectate, în beneficiul companiei şi al economiei locale. 

BERD este deţinută de 69 de ţări, inclusiv Republica Moldova, alături de Uniunea Europeană şi Banca Europeană de Investiţii. BERD este cel mai mare investitor strain din Republica Moldova, cu 1,4 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
port,
berd,
moldova,
republica moldova

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.