Beijingul somează Washingtonul să evite acţiunile "provocatoare" în Marea Chinei de Est

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 mai 2015 69 afişări

Statele Unite intenţionează să trimită nave militare, inclusiv portavioane, în zonele revendicate de China din Marea Chinei de Est, dar Administraţia de la Beijing avertizează Washingtonul să evite "acţiunile provocatoare", informează CNN.

În afară de trimiterea de nave militare suplimentare, Statele Unite analizează şi posibilitatea efectuării unor zboruri de recunoaştere în estul Asiei.

Până acum, Washingtonul evitase să se implice direct în disputele teritoriale pe care Beijingul le are în Marea Chinei de Est cu ţări precum Brunei, Malaysia, Filipine şi Vietnam.

În acest context, Ministerul chinez de Externe a avertizat Statele Unite să evite acţiunile "provocatoare".

"Libertatea de navigaţie nu oferă armatei unei ţări dreptul de a intra liber în apele teritoriale ale altui stat", a reacţionat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Forţele navale americane au anunţat miercuri că fregata USS Fort Worth a sosit pentru realimentare într-un port din Filipine, după ce a patrulat în Marea Chinei de Sud în apropierea arhipelagului disputat Spratly.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
SUA,
/actualitate/beijingul-someaza-washingtonul-sa-evite-actiunile-provocatoare-in-marea-chinei-de-est-14266002
14266002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.