BEI a acordat Garanti Bank România un împrumut de 22,3 milioane euro destinaţi IMM-urilor

Postat la 09 ianuarie 2019 46 afişări

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane de euro pentru a sprijini firmele din România, din care 22,4% este destinat femeilor antreprenor, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri.

BEI a acordat Garanti Bank România un împrumut de 22,3 milioane euro destinaţi IMM-urilor

Mai exact, din valoarea împrumutului, cinci milioane de euro sunt alocaţi pentru antreprenoare, iar suma va fi suplimentată cu cinci milioane de euro din partea Garanti Bank. Această tranzacţie este sprijinită de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiţii pentru Europa, numit şi „Planul Juncker”.

Femeile antreprenor trebuie să reprezinte întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi firme cu capitalizare medie. Pentru a avea acces la aceste împrumuturi, firmele trebuie să fie deţinute în proporţie de peste 50% de una sau mai multe femei, ori să fie deţinute în proporţie de 26% până la 50% de una sau mai multe femei, iar funcţia de director general, director administrativ sau director financiar să fie deţinută de o femeie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bei,
imprumut,
romania,
garanti bank,
acordare,
imm

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.