BCR, unul dintre cei mai activi emitenţi de la BVB, listează listează marţi, 14 decembrie, bonduri de 600 mil. lei, cu o dobândă de 5,98% pe an

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 10 decembrie 2021 56 afişări

BCR, unul dintre cei mai activi emitenţi de la BVB, listează listează marţi, 14 decembrie, bonduri de 600 mil. lei, cu o dobândă de 5,98% pe an

Banca Comercială Română (BCR) va lista marţi, 14 decembrie, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni de 600 de milioane de lei, care urmează să fie tranzacţionate sub simbolul BCR28B, conform unui comunicat al BVB.

Evenimentul marchează a treia emisiune de obligaţiuni derulată de BCR în 2021.

BCR a emis şi a vândut un număr de 1.200 de obligaţiuni corporative la o valoare nominală de 500.000 de lei, cu scadenţă la 9 decembrie 2028. Rata dobânzii este fixă, de 5,98% pe an.

BCR se aliniază astfel la reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderi, cerinţă minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL) şi linii directoare MREL bazate pe strategia de rezoluţie pe care o urmăreşte.

Subscrierile au fost distribuite în mod egal între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, instituţii de credit, atrăgând participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC). Agenţia de rating urmează să acorde noii emisiuni un rating pe termen lung BBB plus.

În ultimii doi ani, banca a lansat emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 2,7 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai activi emitenţi de la BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
emisiune de obligatiuni,
bvb,
valoare,
rating,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.