BCR Pensii a trecut pragul de 1 mld. lei active nete

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 mai 2014 51 afişări

BCR Pensii a depăşit la începutul lunii aprilie pragul de 1 miliard lei active nete ale fondurilor de pensii private administrate, obligatorii şi facultative, cu 575.000 de participanţi, pentru pilonul II acumulându-se o sumă medie de 500 de euro de participant, din care 100 euro este randamentul.

BCR Pensii a trecut pragul de 1 mld. lei active nete

"Pentru anul acesta ne propunem o creştere de 15-20% a activelor, să ajungem la 1,2 miliarde lei, iar pe pilonul pensiilor facultative să avem peste 90.000 de participanţi, de la circa 83.000 în prezent", a declarat directorul executiv al BCR Pensii, Melania Mirea.

La finele anului trecut, cele două fonduri ale administratorului acumulaseră active nete de 934,08 milioane lei şi aveau 561.000 participanţi. Pe pilonul II (sistemul de pensii administrate privat), fondul BCR a obţinut anul trecut un randament de 11,3%, iar pe Pilonul III (sistemul de pensii facultative) câştigul anualizat a fost de 10,33%.

Pentru pensiile facultative, 40,47% dintre clienţii fondului beneficiază de contribuţie plătită de angajator, în timp ce contribuţiile plătite de participanţi au o pondere de 56,08%, restul reprezentând contribuţii mixte.

"De la lansarea sistemului de pensii facultative, prin nefructificarea avantajelor fiscale acordate de stat, potenţialii beneficiari ai acestor avantaje au pierdut o sumă cumulată de circa două miliarde lei, sumă care a fost virată la stat sub formă de impozit şi nu în conturile individuale de pensie facultativă ale acestora. Am luat în calcul 1,5 milioane de potenţiali participanţi, cu un salariu mediu pe economie", a afirmat Lucian Anghel, preşedintele Directoratului BCR Pensii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bcr-pensii-a-trecut-pragul-de-1-mld-lei-active-nete-12576932
12576932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.