BCR: De-acum înainte mizaţi numai pe leu

Postat la 21 octombrie 2012 36 afişări

BCR a decis să acorde credite imobiliare garantate exclusiv în lei şi a lansat o ofertă nouă de împrumuturi în lei pentru locuinţă sau nevoi personale, cu scadenţă maximă de 30 de ani şi dobândă fixă pe 5 ani, stabilită în funcţie de raportul dintre suma creditului şi valoarea garanţiei.

Mişcarea, care probabil va stârni emulaţie pe piaţă, în condiţiile în care la ora actuală băncile dispun de o lichiditate în lei net mai mare decât în euro, va avea şi un efect de echilibrare a portofoliilor: în cazul BCR, de departe liderul pieţei creditelor ipotecare, cu împrumuturi de 1,2 mld. euro acordate în ultimii trei ani, peste 95% dintre acestea sunt în euro. BCR va mai acorda credite imobiliare garantate în euro numai clienţilor care realizează venituri în euro.

"Pe termen lung ne aşteptăm la costuri totale semnificativ mai reduse la creditele în lei comparate cu cele în euro, ţinând cont în special de tendinţa de creştere a indicelui EURIBOR de la nivelul minimului său istoric din prezent, dar şi de impactul semnificativ pe care fluctuaţiile valutare îl au asupra costurilor unui credit", a comentat Ioana Mihai, şefa departamentului de Credite Garantate din cadrul BCR.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bcr-de-acum-inainte-mizati-numai-pe-leu-10247365
10247365
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.