BCE va stabili limitele de capital pentru majoritatea celor 123 de bănci supravegheate

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 07 septembrie 2015 58 afişări

Banca Centrală de Capital va stabili limitele de capital pentru majoritatea celor 123 de bănci pe care le supraveghează în zona euro, a declarat o persoană apropiată situaţiei, transmite Bloomberg.

Sursa a precizat că au fost aprobate planurile pentru procesele de supraveghere şi evaluare a circa 100 de bănci, la o şedinţă a Mecanismului Unic de Supraveghere, divizie a BCE, din 3-4 septembrie.

Un purtător de cuvânt al BCE a refuzat să comenteze.

BCE, care din noiembrie 2014 este principala autoritate de supraveghere a sectorului financiar din Europa, promovează creşterea nivelului şi calităţii capitalului băncilor din zona euro şi lucrează la corelarea mai bună a măsurilor de supraveghere din cele 19 state din regiune.

Planurile autorităţii de supraveghere stabilesc un nivel al capitalului unei bănci corespunzător profilului de risc şi modelul de afaceri al acesteia, suplimentar faţă de nivelul legal minim.

BCE lucrează la finalizarea proiectelor pentru aceste planuri şi va acorda băncilor o perioadă limitată de timp pentru a răspunde propunerilor, înainte ca acestea să devină obligatorii, a precizat sursa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
BĂNCI,
CAPITAL
/actualitate/bce-va-stabili-limitele-de-capital-pentru-majoritatea-celor-123-de-banci-supravegheate-14703338
14703338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.