"Jurassic World" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box office-ul internaţional - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 07 septembrie 2015 219 afişări

Lungmetrajul "Jurassic World", regizat de Colin Trevorrow, a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box office-ul internaţional, informează screendaily.com.

Directorii de la studioul Universal au sărbătorit o altă performanţă reuşită de filmul lor "Jurassic World", care a intrat weekendul trecut în clubul de elită al lungmetrajelor ce au depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box office-ul internaţional. Totodată, studioul Universal a depăşit pragul încasărilor de 6 miliarde de dolari pe plan mondial în acest an.

Sâmbătă, "Jurassic World" a devenit cel de-al patrulea film din istorie care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box office-ul internaţional. Acest film dintr-o celebră franciză cu dinozauri a obţinut în afara Americii de Nord încasări de 1,003 miliarde de dolari.

Doar "Avatar" (2,02 miliarde de dolari), "Titanic" (1,528 miliarde de dolari) şi "Furios şi iute 7" (1,162 miliarde de dolari) au generat venituri mai mari în box office-ul internaţional.

"Jurassic World" a obţinut pe parcursul weekendului trecut încasări de 2,7 milioane de dolari în 29 de ţări din afara Americii de Nord. De asemenea, în box office-ul mondial (box office internaţional plus box office nord-american) filmul "Jurassic World" a generat încasări de 1,651 miliarde de dolari şi ocupă locul al treilea în topul celor mai profitabile lungmetraje din istoria cinematografiei, după "Avatar" şi "Titanic".

La rândul său, studioul Universal are parte de un an 2015 de excepţie, acumulând 3,886 miliarde de dolari din box office-ul internaţional şi 2,157 miliarde de dolari din box office-ul nord-american. Cu un box office mondial de 6,043 miliarde de dolari, Universal a devenit primul studio cinematografic din lume care a depăşit într-un singur an graniţa celor 6 miliarde de dolari.

"Jurassic World", cu Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard în rolurile principale, a reuşit să revitalizeze populara franciză cinematografică "Jurassic Park", la 14 ani după precedentul film din serie, "Jurassic Park III" (2001), care a fost desfiinţat de criticii de specialitate. Filmul original din această serie, regizat în 1993 de Steven Spielberg, a rămas unul dintre cele mai îndrăgite blockbusteruri din istorie, dar şi un succes de box office, deoarece ocupă locul al 18-lea în clasamentul din toate timpurile al celor mai profitabile pelicule, cu încasări de 1,029 miliarde de dolari.

O continuare a filmului "Jurassic World" va fi lansată pe marile ecrane pe 22 iunie 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JURASSIC WORLD,
ÎNCASĂRI,
/actualitate/jurassic-world-a-depasit-pragul-incasarilor-de-1-miliard-de-dolari-in-box-office-ul-international-video-14702706
14702706
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.