BCE încearcă să evite o implicare mai profundă în politica fiscală a zonei euro

Postat la 26 septembrie 2011 9 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a încercat în acest weekend, la reuniunile Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale de la Washington, să evite o implicare mai profundă în politica fiscală a zonei euro, liderii instituţiei respingând ideea sprijinirii financiare a Fondului de Stabilitate.

Zona euro vrea să convingă pieţele financiare că Fondul European de Stabilitate Financiară, care poate acorda finanţare externă ţărilor europene cu probleme, este suficient de mare pentru a face faţă unor eventuale probleme fără a accesa noi fonduri publice de la guvernele naţionale, transmite Reuters. În ultimele săptămâni, discuţiile de la vârful Europei privind modul în care ar trebui folosit Fondul au devenit tot mai încinse. Una dintre ideile discutate este ca Fondul de Stabilitate, sau EFSF, să se poată împrumuta de la BCE prin program/ele de lichiditate nelimitate derulate în prezent de bancă. Banii ar fi folosiţi pentru investiţii în obligaţiuni ale statelor cu probleme sau în băncile aflate în dificultate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bce,
implicare,
zona euro,
politica fiscala,
FMI
/actualitate/bce-incearca-sa-evite-o-implicare-mai-profunda-in-politica-fiscala-a-zonei-euro-8801537
8801537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.