BCE: Creşterea economică lentă din zona euro, principalul risc pentru stabilitatea financiară

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 28 mai 2015 46 afişări

Perspectiva creşterii economice lentă în zona euro reprezintă principalul risc pentru stabilitatea financiară în uniunea monetară, potrivit unui raport publicat joi de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite MarketWatch.

În raport se arată că în timp ce disponibilitatea investitorilor din sectorul financiar de asumare a riscurilor este în creştere, nu la fel se întâmplă şi în cazul riscurilor asumate în economia reală.

În aceste condiţii, creşterea preţurilor activelor financiare contrastează cu nivelul scăzut al investiţiilor în economie.

"Perspectiva unei creşteri economice lente rămâne principalul factor care pune în pericol stabilitatea financiară în zona euro", avertizează raportul bianual al BCE.

Instituţia financiară a reiterat din acest motiv necesitatea unor schimbări structurale, pentru susţinerea unei creşteri economice durabile în zona euro, pe lângă măsurile de politică monetară.

BCE a lansat la începutul acestui an un program de suplimentare a lichidităţilor în valoare de 1.100 de miliarde de euro, valabil până în septembrie 2016, pentru stimularea creşterii economice. Preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat în mai multe rânduri că programul, care constă în principal în achiziţii de obligaţiuni guvernamentale, trebuie completat cu reforme structurale, care să asigure o creştere economică durabilă în zona euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
ZONA EURO,
RISCURI
/actualitate/bce-cresterea-economica-lenta-din-zona-euro-principalul-risc-pentru-stabilitatea-financiara-14352873
14352873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.