Liderul Frontului al-Nusra promite înlăturarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad

Autor: Gaidau Ion Postat la 28 mai 2015 192 afişări

Înlăturarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad este aproape, afirmă, într-un interviu difuzat miercuri de postul Al Jazeera, liderul Frontului al-Nusra, Abu Mohammad al-Julani.

"Vă asigur că înlăturarea de la putere a lui (Bashar) al-Assad nu va mai dura mult timp", afirmă liderul Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Potrivit lui al-Julani, "prioritatea" rebelilor este cucerirea capitalei siriene Damasc.

"Vom continua să ne concentrăm întreaga atenţie asupra Damascului şi înlăturării de la putere a regimului" din Siria, subliniază liderul Frontului al-Nusra, care luptă atât împotriva armatei siriene, cât şi împotriva reţelei extremiste sunnite Stat Islamic.

Al-Julani i-a invitat pe alawiţi, o comunitate din care provine preşedintele sirian, să se împotrivească regimului şi să se convertească la islamul sunnit pentru a-şi asigura securitatea în Siria de mâine.

"Ei vor fi fraţii noştri doar atunci când vor depune armele, îl vor dezavua pe al-Assad şi nu vor trimite bărbaţi pentru a lupta pentru el", spune el.

Şeful al-Nusra a dat asigurări că mişcarea sa nu duce război împotriva creştinilor, dar a criticat în schimb activităţile mişcării libaneze Hezbollah, care îl susţine pe Bashar al-Assad.

Mişcarea "Hezbollah ştie că soarta sa este legată de cea a lui al-Assad şi încearcă în van să-l salveze", apreciază el.

Abu Mohammad al-Julani acordă foarte rar interviuri şi nu apare în imaginile difuzate de Al Jazeera. Postul din Qatar nu precizează locul desfăşurării interviului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIBAN,
SIRIA,
CONFLICT
/actualitate/liderul-frontului-al-nusra-promite-inlaturarea-de-la-putere-a-presedintelui-sirian-bashar-al-assad-14351143
14351143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.