BCE a îmbunătăţit uşor estimarea privind creşterea economică a zonei euro

Postat la 06 martie 2014 29 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a îmbunătăţit uşor estimarea privind creşterea economică a zonei euro în 2014, dar a revizuit în scădere prognoza privind inflaţia, a anunţat preşedintele BCE, Mario Draghi.

BCE a îmbunătăţit uşor estimarea privind creşterea economică a zonei euro

 BCE se aşteaptă pentru acest an la creştere economică de 1,2% şi inflaţie de 1%. În decembrie, banca lua în calcul un avans al PIB de 1,1% pentru anul 2014 şi inflaţie de 1,1%.

"Şomajul s-a stabilizat şi este aşteptată materializarea unei anumite îmbunătăţiri a cererii de consum", a spus Draghi într-o conferinţă organizată după o decizie de politică monetară.

Riscurile semnificative la adresa creşterii economice persisită, mai ales din cauza problemelor din ţările emergente şi a incertitudinilor geopolitice din ţări vecine spaţiului comunitar.

Pentru anul următor, BCE a menţinut neschimbate prognozele, la 1,5% pentru avansul PIB şi la 1,3% pentru creşterea preţurilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bce-a-imbunatatit-usor-estimarea-privind-cresterea-economica-a-zonei-euro-12212013
12212013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.