BBC: Gheorghe Hagi şi planul unui campion de a reface zilele de glorie ale fotbalului românesc

Postat la 14 martie 2023 26 afişări

BBC: Gheorghe Hagi şi planul unui campion de a reface zilele de glorie ale fotbalului românesc

Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun jucător al României din toate timpurile, a înfinţat o academie de 0 pentru tinerii fotbalişti români.

„Lucrez pentru a crea campioni. Vreau să creez campioni mondiali. Eu cred în asta. Cred în munca pe care o fac şi în talentul jucătorilor români.”, a spus Hagi.

Mai mult de 10 milioane de lire sterline au fost investite pentru a-şi alimenta visul: crearea unei generaţii care să ducă România în lupta pentru câştigarea Cupei Mondiale.

Gheorghe Hagi, care a dus România până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994 şi care este considerat cel mai bun jucător al României din toate timpurile, îşi propune acum să refacă zilele de glorie fotbalului românesc, propunâdu-şi să schimbe soarta tinerilor fotbalişti.

Acum, la 58 de ani, este proprietarul şi antrenorul principal al Farul Constanţa, actualul lider al primei ligi din România. După ce a lucrat la Galatasaray, Bursaspor şi Steaua Bucureşti, în 2009 s-a întors în oraşul său natal, Constanţa, cu o ambiţie îndrăzneaţă.

A înfiinţat o academie de la zero, investind o parte din averea proprie şi împrumutând restul pentru a susţine proiectul. Mai mult de 10 milioane de lire sterline au fost investite pentru a-şi alimenta visul: crearea unei generaţii care să ducă România în lupta pentru câştigarea Cupei Mondiale.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bbc,
campion,
fotbalul romanesc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.