Bazele americane din Irak şi Siria au fost lovite, în ultimele săptămâni, de 38 de ori

Autor: Mediafax Postat la 07 noiembrie 2023 17 afişări

Bazele americane din Irak şi Siria au fost lovite, în ultimele săptămâni, de 38 de ori

Bazele americane din Irak şi Siria au fost lovite de 38 de ori de la începutul valului de atacuri, pe 17 octombrie, potrivit unei informări a Pentagonului, scrie BBC.

Cele mai multe dintre acestea au fost atacuri cu rachete şi drone şi se crede că au fost efectuate de grupuri legate de Iran, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Iranul susţine Hamas în Gaza şi Hezbollah în Liban.

Cel puţin 45 de membri ai personalului american au fost răniţi în urma atacurilor.

SUA au acum patru obiective principale în Orientul Mijlociu, a adăugat Ryder. Acestea sunt: protejarea forţelor şi cetăţenilor americani din regiune; furnizarea de „asistenţă critică în materie de securitate” pentru apărarea Israelului împotriva grupării Hamas; sprijinirea Israelului pentru a asigura eliberarea ostaticilor; şi consolidarea „poziţiei de forţă” în regiune pentru a împiedica escaladarea crizei din Gaza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siria,
irak,
baze americane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.