Băsescu: OUG privind autorizaţia de construire pe terenuri necadastrate, riscantă

Postat la 15 mai 2014 32 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Ordonanţa Guvernului prin care companiilor petroliele li se permite să obţină certificat de urbanism şi autorizaţie de construire pe terenuri care nu sunt cadastrate şi nu sunt înscrise la Cartea Funciară este "riscantă".

Băsescu: OUG privind autorizaţia de construire pe terenuri necadastrate, riscantă

 Preşedintele Băsescu a declarat, în cadrul unei conferinţe anuale a agricultorilor, că a văzut în Monitorul Oficial o Ordonanţă de Urgenţă care i se pare "riscantă", prin care companiilor petroliele, fie că sunt româneşti sau străine, li se permite să obţină certificat de urbanism şi autorizaţie de construire pe terenuri care nu sunt cadastrate şi nu sunt înscrise la Cartea Funciară.

"Avem în România companii petroliere care exploatează puţuri de petrol atâta timp cât aproape vine prin presiune şi cu foarte puţine cheltuieli. Cum trebuie să cheltuiască puţin mai mult, ca să extragă ţiţeiul sau gazele, abandonează puţul. Noi avem în România suprafeţe uriaşe care nu sunt cadastrate şi nu sunt înscrise la Cartea Funciară", a spus Băsescu.

El a menţionat că se pune "placa crizei energetice, predictibile, ca urmare a crizei din Ucraina".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-oug-privind-autorizatia-de-construire-pe-terenuri-necadastrate-riscanta-12628626
12628626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.