Băsescu: Nu a existat nici măcar o intervenţie a mea ca vreunui om să i se facă dosare

Autor: Alina Novaceanu Postat la 08 februarie 2015 59 afişări

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut duminică că în perioada mandatelor sale nu a existat "nici măcar o intervenţie ca vreunui om să i se facă dosare", afirmând că, întrucât nu mai este şeful statului, orice procuror sau judecător "ar putea să spună".

"O spun aici într-un congres Nu există măcar o interveţie a mea în cei zece ani ca vreunui om să i se facă un dosdare. Nu există şi vă rog să respingeţi această idee sau afirmaţie ori de câte ori veţi avea ocazia. Acum nu mai sunt preşedinte, orice procuror, orice judecător ar putea să spună: «Hai domnule preşedinte, nu mi-ai spus mie să-l iau pe nu ştiu cine?». Nu. Nu am făcut-o, pentru că am crezut că aceste instituţii nou create nu trebuie să fie dependente de cel care a vrut să fie create, ci trebuie să fie dependente de lege", le-a spus fostul preşedinte participanţilor la congresul PMP.

El a mai arătat că are un element de satisfacţie din lumea politică, că aceia care au făcut suspendarea în 2007 şi din 2012 şi spuneau că justiţia este politică, acum vorbesc de justiţie independentă, adăugând că aceştia nu sunt încă "sinceri".

“Vă mai dau un element de satisfacţie, din lumea politică. Mă uit la toţi demagogii care au făcut suspendarea din 2007, din 2012, care se adunau şi la Argeş în jurul preşedintelui CJ, care se duceau şi cu Bivolaru la Parchetul General, care spuneau că justiţia este politică. Mă uit că astăzi spun ce spuneam eu în 2005, vorbesc de justiţie independentă. Uitaţi-vă la ei, dar uitaţi-vă şi în ochii lor, încă nu sunt sinceri.Încă nu au internalizat această nevoie pe care orice popor o are, de instituţii capabile să facă dreptate. Vorbesc aşa, le sticlesc ochii când vorbesc de justiţie, toţi suntem egali în faţa legii, îi vezi că nu vorbesc din suflet, vorbesc din poză.Dar, slavă Domnului, că o fac şi acum. Pentru că uşor, uşor tot vorbind în fiecare zi s-ar putea ca într-un an, doi, să aibă şi în suflet această credinţă că au nevoie de jusiiţie.Deci susţineţi continuarea MVC, încă ne este necesar şi ne păzeşte de derapaje”, a mai spus Băsescu..

Băsescu a mai atacat televiziunile de ştiri şi i-a avertizat pe membrii PMP că vor fi "atacaţi şi minimalizaţi" pentru că el este partenerul PMP.

"E mult mai tentant să vezi atacuri la Elena Udrea, atacuri la Băsescu, să vezi asta cu vedetele Antenei 3, cu prostituţia, cu prostituţia asistentelor, Sigur, se face jurnalism de prostituţie la Antena 3, dar esenţa lucrurilor trebuie să facă în adevăr şi va trebui să faceţi faţă acestui tip de campanie, pentru că atâta timp cât voi fi partener veţi fi atacaţi şi minimalizaţi. Va trebui să vă asumaţi de a continua procesele de reforme care nu sunt pe gustul celor care erau uniţi în cuget şi în simţiri în ideea suspendării preşedintelui", a mai adăugat Băsescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂSESCU,
JUSTIŢIE,
/actualitate/basescu-nu-a-existat-nici-macar-o-interventie-a-mea-ca-vreunui-om-sa-i-se-faca-dosare-13809666
13809666
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.