Băsescu: 2012, an de risc maxim pentru România dacă se diminuează fluxurile de capital din bănci

Postat la 14 decembrie 2011 18 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că anul 2012 va fi unul de "risc maxim" pentru România dacă se vor diminua, peste limitele funcţionale, fluxurile de capital din bănci, el exprimându-şi speranţa ca băncile mamă să fie extrem de responsabile în acest sens.

"2012 este un an de risc maxim pentru România dintr-un motiv fundamental: de diminuare peste limite funcţionale a fluxurilor de capital din bănci. Dacă nu se va întâmpla asta, România trece bine peste 2012, chiar dacă se prefigurează un an agricol mult mai slab din cauza secetei. Avem acest risc major. Sper ca băncile - şi nu băncile din România - băncile mamă să fie extrem de responsabile", a spus Băsescu. Şeful statului a spus că România va trece cu bine de anul 2012 dacă se va ajunge la un "modus vivendi" cu băncile din zona Euro, astfel încât să nu se opereze retrageri de capital de pe piaţa românească.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
fluxuri,
capital,
banci,
basescu
/actualitate/basescu-2012-an-de-risc-maxim-pentru-romania-daca-se-diminueaza-fluxurile-de-capital-din-banci-9059562
9059562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.