Basculanta-gigant din Belarus pe lângă care supercamionul lui Ceauşescu pare ceva banal

Postat la 05 mai 2016 22178 afişări

75710 este cea mai mare basculantă din lume. Este făcută de către producătorul din Belarus BelAZ pentru a fi folosită în domeniul minier.

Basculanta-gigant din Belarus pe lângă care supercamionul lui Ceauşescu pare ceva banal

75710 este cea mai mare basculantă din lume. Este făcută de către producătorul din Belarus BelAZ pentru a fi folosită în domeniul minier. Are aproape 8.1 metri înalţime şi poate transporta greutatea 300 de sedan-uri de dimensiuni medii.

Impresionantul camion se urneşte folosindu-se de patru motoare electrice dispuse câte unul la fiecare roată, iar motoarele termice sunt folosite doar pentru a alimenta acumulatorii electrici.

Belaz 75710 are două motoare termice: două V16-uri diesel care produc, fiecare, câte 2.332 de cai-putere şi 9.313 Newtoni-metru de cuplu motor. Acestea alimentează cele patru motoare electrice - care livrează, fiecare, câte 1.632 de cai-putere. Înmulţeşte cu patru şi vei dispune de 6.526 de cai-putere.

Află mai multe despre superbasculanta din Belarus şi supercamionul lui Ceauşescu pe ProMotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belarus,
nicolae ceausescu,
camion
/actualitate/basculanta-gigant-din-belarus-pe-langa-care-supercamionul-lui-ceausescu-pare-ceva-banal-15282728
15282728
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.