Bărbat acuzat că a vândut 7.000 DE MONEDE şi 800 de BUNURI ARHEOLOGICE din patrimoniul naţional, trimis în judecată

Postat la 12 iunie 2018 95 afişări

Un bărbat cu cetăţenie română şi germană, acuzat că a deţinut peste şapte mii de monede şi peste opt sute de bunuri arheologice din patrimoniul naţional, sustrase din situri arheologice din Constanţa şi Tulcea, a fost trimis în judecată, anunţă Parchetul General.

Bărbat acuzat că a vândut 7.000 DE MONEDE şi 800 de BUNURI ARHEOLOGICE din patrimoniul naţional, trimis în judecată

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General l-au trimis în judecată pe Constantin Pâslaru, pentru spălare de bani.

"În perioada 2009 – 14 octombrie 2015, inculpatul Pâslaru Constantin (cetăţean român şi german, cu domiciliul în Germania) a dobândit şi deţinut un lot de 7005 monede şi 806 bunuri arheologice, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni, iar după efectuarea unor operaţiuni specifice de curăţare, restaurare şi conservare, a schimbat o parte dintre ele în piese de colecţie, în vederea tranzacţionării acestora pe piaţa internaţională de antichităţi, prin ascunderea şi disimularea originii lor ilicite", se arată în rechizitoriul întocmit în cauză.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.