Banii confiscaţi în cazul "Valiza" ar trebui să ajungă la FRF, conform Regulamentului disciplinar

Postat la 07 iunie 2013 51 afişări

Regulamentul disciplinar al FRF conţine un articol prin care cele 1,7 milioane de euro confiscate în dosarul "Valiza" ar trebui să revină forului de la Casa Fotbalului, însă juriştii consideră absurdă prevederea respectivă şi susţin că nu poate fi aplicată nici în alte cazuri.

Banii confiscaţi în cazul "Valiza" ar trebui să ajungă la FRF, conform Regulamentului disciplinar

 Banii confiscaţi de DNA s-au aflat în ultimii cinci ani la sucursala BCR Unirii şi, după sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vor ajunge la bugetul de stat, în contul Ministerului Finanţelor destinat sumelor sub sechestru, împreună cu dobânda calculată din 2008.

Regulamentul disciplinar al FRF prevede la articolul 60, care sancţionează corupţia în fotbal, punctul 6, următoarele: "În toate cazurile, organul jurisdicţional va decide confiscarea valorilor materiale sau financiare implicate în comiterea abaterii. Aceste valori vor fi folosite pentru programele de dezvoltare a fotbalului".

Avocatul Tudor Chiuariu a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că punctul respectiv din Regulamentul disciplinar este "puţin aiurea". "Nu mai poate face obiectul din momentul ce este o decizie penală şi a decis confiscarea, nu se mai poate aplica pe Regulamentul disciplinar al FRF, pentru că nu mai are asupra ce. Banii ăia sunt confiscaţi printr-o decizie a unei instanţe penale. Mi se pare puţin aiurea articolul ăsta. El poate fi aplicat doar în cazul în care este constatată o faptă penală, iar instanţa nu ar dispune confiscarea banilor, ceea ce practic este imposibil. Banii ăia sunt la Bugetul de Stat, nu se mai poate întâmpla nimic altceva", a precizat Chiuariu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banii-confiscati-in-cazul-valiza-ar-trebui-sa-ajunga-la-frf-conform-regulamentului-disciplinar-10939990
10939990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.