Bancpost lansează un nou produs de creditare pentru micii fermieri

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 iunie 2012 92 afişări

Bancpost lansează Agricredit, o facilitate de prefinanţare a subvenţiilor APIA pentru firmele mici şi persoanele fizice autorizate care activează în sectorul agricol. Noul produs de creditare este disponibil în toate unităţile băncii începând de luni, 25 Iunie.

Prin Agricredit, clienţii pot dispune în avans de fondurile necesare desfăşurării activităţii curente, inclusiv a plăţilor către bugetul de stat, până la încasarea subvenţiei de la APIA. Creditul poate fi accesat de orice societate comercială sau PFA cu maxim 250 de angajaţi pentru care APIA emite adeverinţe de înregistrare privind acordarea ajutoarelor de stat, conform Convenţiei cvadripartite Bancpost-APIA-FGCR-MADR pentru finanţarea beneficiarilor măsurilor de asigurare a bunăstării pentru păsări şi porcine pentru anul 2012.

Valoarea finanţării este de 80% din valoarea subvenţiei înscrise în adeverinţa eliberată de APIA şi se acordă printr-o documentaţie simplificată, fără garanţii materiale prezentate de clienţi, în baza adeverinţei menţionate şi a garanţiilor FGCR. Clienţii beneficiază de gratuitate la comisioanele de administrare şi de neutilizare. Rambursarea creditului şi a dobânzii aferente întregii perioade de derulare a creditului se fac automat la încasarea subvenţiei de la APIA.

Odată cu lansarea acestui produs, Bancpost lansează "Campania Agricredit", ce se va derula în perioada 25 iunie - 15 octombrie, prin care clienţii eligibili pot profita de o ofertă globală ce include, pe lângă facilitatea Agricredit, şi pachetul tranzacţional Basic. Prin acest pachet, clienţii beneficiază de acces permanent la disponibilităţile din contul curent, prin intermediul cardului VISA Business şi al serviciului de internet banking, precum şi de costuri mai mici de tranzacţionare.

Bancpost, a zecea bancă din sistem după active, controlată de grupul elen EFG Eurobank, a raportat pe primul trimestru o pierdere netă de peste 10 mil. euro, după ce veniturile operaţionale au scăzut cu 19%, ajungând la 54 mil. euro. La sfârşitul lui martie, Bancpost avea 275 de sucursale şi agenţii în toată ţara.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancpost-lanseaza-un-nou-produs-de-creditare-pentru-micii-fermieri-9777739
9777739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.