Băncile şi românii au uitat deja lecţiile crizei. Ce spune economistul şef al BNR despre credite

Postat la 16 septembrie 2011 31 afişări

Băncile din România şi clienţii acestora au uitat deja lecţiile crizei şi au început în ultimele luni să acorde credite tot în euro, a declarat vineri economistul şef al BNR, Valentin Lazea.

"Se pare că lecţiile crizei au fost foarte uşor uitate atât de către bănci, cât şi de către persoanele care cer credite", a spus Lazea, prezent la un forum pe teme economice.

El a arătat că în ultimele luni s-a observat o discrepanţă din ce în ce mai accentuată între trendul împrumuturilor în euro, care este crescător, şi cel al creditelor acordate în lei, care urmează o tendinţă uşor descrescătoare.

"Această tendinţă, care favorizează creditele în euro, demonstrează că există o memorie foarte scurtă, atât din partea băncilor, cât şi a clienţilor", a afirmat oficialul BNR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lecţiile crizei,
bani,
banci
/actualitate/bancile-si-romanii-au-uitat-deja-lectiile-crizei-ce-spune-economistul-sef-al-bnr-despre-credite-8759901
8759901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.