Băncile de servicii private se retrag din Elveţia. Care este motivul

Postat la 01 iulie 2013 151 afişări

De la începutul anului trecut au dispărut 16 bănci elveţiene cu capital străin, tot mai multe instituţii de credit renunţând la operaţiunile din Elveţia odată cu decăderea secretului bancar şi creşterea costurilor generate de reglementările mai stricte.

Băncile de servicii private se retrag din Elveţia. Care este motivul

 Centru global de private banking prin tradiţie, Elveţia îşi pierde rapid statutul din cauza campaniilor purtate de guverne puternice, precum SUA şi Germania, împotriva evaziunii fiscale realizate prin transferul averilor în conturi secrete offshore, în aşa-numite paradisuri fiscale, transmite Bloomberg.

Numărul băncilor elveţiene cu capital străin a scăzut la 129 la finele lunii mai, faţă de 145 la începutul anului trecut, potrivit Asociaţiei Băncilor Străine din Elveţia.

Activele în administrare ale acestor instituţii au coborât cu 25% în ultimii cinci ani, la 870,7 miliarde franci elveţieni (706 miliarde euro), odată ce clienţii şi-au retras banii sau au plătit taxele aferente veniturilor nedeclarate ascunse în Elveţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-de-servicii-private-se-retrag-din-elvetia-care-este-motivul-11057954
11057954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.