Bancherul tău digital: Gigantul elveţian UBS a realizat o clonă digitală a economistului şef, care se întâlneşte cu clienţii când acesta nu are timp

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 iulie 2018 68 afişări

Bancherul tău digital: Gigantul elveţian UBS a realizat o clonă digitală a economistului şef, care se întâlneşte cu clienţii când acesta nu are timp

Economistul-şef al UBS, Daniel Kalt, este o persoană foarte căutată. Prin urmare, banca elveţiană de investiţii a decis să îl cloneze, cel puţin digital. Acum, prin produsul final obţinut cu ajutorul a 120 de camere hi-definition, compania poate avea încă un Kalt care se întâlneşte virtual cu mai mulţi clienţi în acelaşi timp, fără să intre în sala de conferinţe, potrivit Fortune.

FaceMe, experţi în inteligenţă artificială din Noua Zeelandă, au fost angajaţi pentru a crea un avatar interactiv al lui Daniel Kalt, care să se poată întâlni cu clienţii prin intermediul conferinţelor televizate.

UBS a declarat pentru Financial Review că proiectul, numit UBS Companion, încearcă „să găsească cea mai bună combinaţie posibilă între uman şi digital”.

Clona lui Kalt se va întâlni cu peste 100 de clienţi în sucursala băncii din Bellevue, Zurich, în viitorul apropiat. Se spune că înfăţişarea şi comportamentul acestei clone digitale sunt atât de asemănătoare cu Daniel Kalt, încât clienţii ar putea crede că privesc filmarea unui om real. Când vorbesc cu clona, clienţii primesc mesaje construite de inteligenţa artificială de la IBM, Watson, după ce aceasta a învăţat comportamentul lui Kalt. 

Totul este controlat, potrivit Financial Review, iar clona digitală nu răspunde la întrebări la care Kalt nu a instruit-o să răspundă.

Site-ul UBS arată că atât avatarul Kalt cât şi un alt avatar numit Fin, sunt utilizate „pentru a explora moduri de a crea un acces mai facil la expertiza UBS pentru clienţi şi pentru a testa acceptarea asistenţilor digitali în contextul investiţiilor”.

FaceMe lucrează la avataruri interactive şi pentru alte bănci, de asemenea, printre care „Josie” pentru ASB, subsidiara Commonwealth din Noua Zeelandă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti,
ubs,
clonare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.