Banca Letoniei marchează 500 de ani ai castelului Riga cu o monedă aniversară pătrată, de 5 euro - FOTO

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 17 iunie 2015 68 afişări

Banca Letoniei a emis o monedă aniversară din argint de cinci euro, în formă pătrată, pentru a marca 500 de ani de istorie a castelului Riga, actuala reşedinţă prezidenţială, a cărui siluetă pe malul drept al râului Daugava este un element caracteristic al capitalei ţării.

Faţa monedei înfăţişează imaginea săpată în piatră a fecioarei Maria şi pe cea a lui Wolter von Plettenberg, maestrul Ordinului Livonian, ramură autonomă livoniană a Ordinului Teutonic, de la intrarea mănăstirii din Riga, se arată într-un comunicat al băncii centrale letone.

Reversul monedei prezintă o imagine stilizată a castelului din Riga, care a fost construit în 1515.

Castelul a servit ca reşedinţă pentru diferiţi conducători letoni, de-a lungul secolelor, iar aspectul său a suferit diverse modificări.

În 1922, castelul a devenit reşedinţă a preşedintelui Letoniei, dar în timpul ocupaţiei ruseşti o parte din acesta a fost folosit de organizaţia pionierilor, până în 1995. Din acel an, castelul din Riga a redevenit reşedinţă a preşedinţelui ţării.

Preţul de vânzare a monedei aniversare este de 35,99 euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LETONIA,
MONEDĂ ANIVERSARĂ,
/actualitate/banca-letoniei-marcheaza-500-de-ani-ai-castelului-riga-cu-o-moneda-aniversara-patrata-de-5-euro-foto-14464233
14464233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.