Banca Franţei vrea să lase Londra fără coroana de principal centru al tranzacţiilor cu euro

Postat la 03 decembrie 2012 44 afişări

Londra ar trebui să piardă statutul de principal centru al tranzacţiilor cu euro, astfel încât uniunea monetară să poată "controla"cea mai mare parte a tranzacţiilor financiare din zona euro, a declarat guvernatorul băncii centrale a Franţei, Christian Noyer.

"Nu există niciun motiv" pentru ca centrul financiar al euro să se afle în afara uniunii monetare, a spus Noyer.

Declaraţia acestuia va alimenta temerile Marii Britanii referitoare la "aranjarea" unor reguli importante împotriva sa la nivelul UE, scrie Financial Times.

"Cea mai mare parte a tranzacţiilor cu euro ar trebui să aibă loc în zona euro. Are legătură cu capacitatea Băncii Centrale Europene de a injecta lichiditate şi de a asigura supravegherea propriei monede. Nu suntem împotriva operării unor afaceri la Londra, dar cea mai mare parte a tranzacţiilor ar trebui să fie sub controlul nostru. Asta este consecinţa deciziei Marii Britanii de a rămâne în afara zonei euro", a declarat pentru Financial Times Noyer, aflat într-o serie de vizite în Asia pentru promovarea Parisului ca centru de tranzacţii pentru yuan.

Noyer este o voce influentă la Banca Centrală Europeană (BCE), iar comentariile sale vor reaprinde temerile Marii Britanii privind un complot pentru transferul centrului de servicii afinanciare al zonei euro din City către continent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banca Franţei,
Londra,
coroana
/actualitate/banca-frantei-vrea-sa-lase-londra-fara-coroana-de-principal-centru-al-tranzactiilor-cu-euro-10363002
10363002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.