Banca Centrală Europeană va continua să majoreze ratele dobânzilor cât va fi nevoie

Autor: Ştefan Stan Postat la 19 ianuarie 2023 27 afişări

Davos 2023, întâlnirea celor mai influenţi lideri din lume. Christine Lagarde, şefa BCE: Banca Centrală Europeană va continua să majoreze ratele dobânzilor cât va fi nevoie pentru a reduce inflaţia la ţinta de 2%. "Nu va fi un an strălucit, dar mult mai bun decât se temea".

Banca Centrală Europeană va continua să majoreze ratele dobânzilor cât va fi nevoie

Banca Centrală Europeană va continua să majoreze ratele dobânzilor şi le va lăsa în teritoriu restrictiv atâta timp cât va fi nevoie pentru a reduce inflaţia la ţinta de 2%, a declarat joi preşedintele BCE, Christine Lagarde.

"Vom menţine cursul până în momentul în care vom trece în teritoriu restrictiv pentru o perioadă suficient de lungă, astfel încât să putem readuce inflaţia la 2% în timp util", a declarat aceasta în cadrul unei dezbateri în cadrul Forumului Economic Mondial, relatează Ziarul Financiar.

„Inflaţia, din toate punctele de vedere, este mult prea mare", a spus ea.

Lagarde a adăugat că piaţa forţei de muncă ar putea menţine presiunile asupra preţurilor.

"Piaţa forţei de muncă din Europa nu a fost niciodată atât de dinamică precum este acum. Şomajul este la cel mai scăzut nivel comparativ cu ceea ce am avut în ultimii 20 de ani. Iar rata de participare, care contează şi ea, este, de asemenea, la un nivel foarte, foarte ridicat, iar acest lucru este destul de omogen în întreaga zonă euro", a spus ea.

Şefa BCE s-a declarat mulţumită de semnalele îmbunătăţite din partea economiei zonei euro. "Veştile au fost mult mai bune în ultimele săptămâni", a spus ea. "Nu va fi un an strălucit, dar mult mai bun decât se temea".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bce,
dobânzi,
rate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.