Banca Centrală Europeană a lansat o nouă bancnotă euro: cum arată şi ce valoare are

Postat la 05 aprilie 2017 91 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) introduce in circulaţie începând cu 4 aprilie 2017 o nouă bancnotă de 50 de euro, cu noi caracteristici de securitate, bancnota de 50 de euro fiind una dintre cele mai folosite bancnote din zona euro, informează site-ul oficial al BCE.

Banca Centrală Europeană a lansat o nouă bancnotă euro: cum arată şi ce valoare are

Noua bancnotă europeană conţine un nou portret al zeiţei Europa şi cifra „50” într-o nuanţă de verde-smarald, greu de falsificat. Potrivit unui sondaj, banii lichizi rămân metoda preferată de plată în magazine.

Noua bancnotă de 50 de euro, cea de-a patra ediţie din seria Europa, a fost introdusă în circulaţie marţi, într-o încercare a BCE de a crea bancnote euro mai rezistente la falsificare. Elementele de securitate ale acesteia includ o fereastră cu portret plasată în partea de sus a hologramei, ce devine transparentă dacă este privită în lumină. Fereastra conţine un portret al zeiţei Europa, din mitologia greacă, vizibilă pe ambele feţe ale bancnotei. Acelaşi portret este vizibil şi în filigran, alături de numărul „50” în nuanţa verde-smarald. De asemenea, noua bancnotă mai conţine şi zone imprimate în relief pentru cei cu deficienţe de vedere.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.