Banca Angliei reduce estimările privind creşterea economică a Marii Britanii

Autor: Mihai Draghici Postat la 13 mai 2015 62 afişări

Banca Angliei a redus estimările privind creşterea economică a Marii Britanii pe următorii trei ani, sugerând că va începe să crească rata dobânzii de referinţă abia peste aproximativ un an.

Potrivit băncii centrale, economia Marii Britanii va avea anul acesta o creştere de 2,5 %, faţă de proiecţia de 2,9 % făcută în februarie.

În anul 2014, Marea Britanie a avut cea mai rapidă creştere economică dintre ţările avansate, recuperând terenul pierdut în timpul crizei economice, dar ritmul economiei a început să scadă anul acesta.

Banca Angliei a explicat estimarea prin faptul că rata dobânzilor probabil va creşte într-un ritm mai accelerat decât profiturile pieţelor financiare. În plus, valoarea lirei sterline a crescut, iar perspectivele în sectorul construţiei de locuinţe şi productivităţii sunt în scădere.

"Productivitatea nu este ceva ce poate fi stabilit prin politici monetare, iar momentul şi amploarea relansării productivităţii rămân cele mai dificile decizii", a declarat Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ECONOMIE,
/actualitate/banca-angliei-reduce-estimarile-privind-cresterea-economica-a-marii-britanii-14259148
14259148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.