Banca Angliei a refuzat să îi restituie preşedintelui Nicolas Maduro aurul Venezuelei, estimat la 1.2 miliarde dolari

Postat la 26 ianuarie 2019 424 afişări

Banca Angliei (Bank of England) i-a refuzat preşedintelui Nicolas Maduro o cerere de restituire a aurului pe care Venezuela i l-a lăsat în custodie, aur cu o valoare estimată la 1,2 miliarde de dolari, conform unui surse citate de Bloomberg.

Banca Angliei a refuzat să îi restituie preşedintelui Nicolas Maduro aurul Venezuelei, estimat la 1.2 miliarde dolari

Această rezervă de aur reprezintă o parte importantă din rezervele internaţionale pe care le deţine, în prezent, Banca Naţională a Venezuelei, respectiv în valoare de 8 miliarde de dolari, conform sursei citate.

Banca Angliei este considerată una dintre cele mai de încredere bănci din lume, iar numeroase ţări, inclusiv România, i-au încrediţat în custodie cantităţi însemnate din rezervele naţionale de aur, rezerve care pot fi folosite doar în cazuri excepţionale.

Venezuela, care deţine una dintre cele mai importante resurse de petrol din lume, se confruntă de mai mulţi ani cu o criză economică severă, apărută pe fondul reformelor economice introduse de regimul Maduro. Hiperinflaţia a atins deja 80.000%, la începutul acestui an, iar pentru finele acestui an este estimat chiar un nivel de 10.000.000%.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venezuela,
aur,
banca,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.