Azi intră în vigoare restricţia iluminatului public în Paris

Autor: Andreea Tobias Postat la 23 septembrie 2022 57 afişări

Azi intră în vigoare restricţia iluminatului public în Paris. Iluminatul clădirilor publice se termină la ora 22.00, Turnul Eiffel se stinge la 23.45.

Azi intră în vigoare restricţia iluminatului public în Paris

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, anunţa marţi că va opri iluminatul public de vineri, începând de la ora 22.00, notează CNEWS.

Concret, se stinge lumina pe faţadele Primăriei, ale Tour Saint-Jacques, dar şi ale primăriilor de cartier şi ale muzeelor municipale.

Primarul spunea că doreşte să "dea un exemplu" şi speră la "o mobilizare generală".

Lumina pe poduri rămâne aprinsă pentru siguranţa navigaţiei.

Anne Hidalgo a confirmat că luminile din Turnul Eiffel se sting la ora 23.45.

Anne Hidalgo afirma că este vorba despre o acţiune mai mult "simbolică", însă ar trebui să marcheze dorinţa municipalităţii pariziene "de a stinge lumina acolo unde este posibil" pentru a face faţă crizei energetice.

Cu toate acestea, primarul a dat asigurări că nu se pune problema opririi iluminatului public în Paris. "Nu vreau să oprim iluminatul stradal în cartierele noastre pentru că este o chestiune de siguranţă", a spus ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paris,
iluminat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.