Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul fetiţei de 6 ani, din Iaşi, somate să achite spitalizarea

Postat la 17 mai 2018 100 afişări

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiţei de 6 ani care a fost somată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Iaşi să achite o datorie din perioada când era internată în spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul fetiţei de 6 ani, din Iaşi, somate să achite spitalizarea

Reprezentanţii Avocatului Poporului au transmis, joi, un comunicat de presă, prin care anunţă că sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare Constituţiei României, mai exact a articolului 49, privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiţei de 6 ani, somată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să îşi plătească o datorie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor”, se arată în comunicatul citat.

Fetiţa din judeţul Iaşi a fost somată de Casa de Asigurări de Sănătate, în luna aprilie, să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare pentru perioada 2014-2015, în care minora ar fi fost internată în spital, după o fractură de femur. În caz de neachitare a sumei respective în termen de 15 zile, micuţa ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum şi pe cele de executare silită.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.