Avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii, în vânzarea ATE Bank România

Autor: Ioana Matei Postat la 22 aprilie 2013 37 afişări

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a oferit asistenţă juridică Piraeus Bank Grecia în tranzacţia vizând vânzarea participaţiei de 93,27% deţinută în ATE Bank România pentru suma de 10,3 milioane de euro.

O echipă multidisciplinară formată din avocaţi specializaţi în drept bancar, fuziuni şi achiziţii, drept societar, precum şi consultanţi fiscali a reprezentat interesele Piraeus Bank Grecia, asistând pe durata procesului de negociere şi încheiere a înţelegerii. Tranzacţia este condiţionată de divizarea unei majorităţi a activelor şi pasivelor ATE Bank România şi integrarea acestora în Piraeus Bank România, precum şi de obţinerea acordurilor din partea autorităţilor de reglementare.

Echipa Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost coordonată de partenerii Mihai Dudoiu şi Răzvan Gheorghiu-Testa, cărora li s-au adăugat alţi avocaţi şi consultanţi fiscali, printre care Dragoş Apostol, Managing Associate al Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Alin Chitu, Tax Partner în cadrul diviziei de fiscalitate a firmei de avocatură.

„Este un proiect interesant din perspectiva structurii tranzacţiei – una relativ complexă, ce a presupus o comunicare deschisă şi o abordare inovatoare din partea tuturor celor implicaţi. Dar dincolo de provocarea profesională, mai îmbucurător mi se pare acest proiect pentru mediul de afaceri, căci prefigurează apariţia unui nou jucător pe piaţa bancară într-o perioadă în care se afirmă, din ce în ce mai des, că reluarea finanţării este cheia relansării economice generale”, a declarat Dragoş Apostol, Managing Associate al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii vor continua să asiste vânzătorul pentru îndeplinirea unor condiţii suspensive în vederea finalizării tranzacţiei, precum şi la realizarea divizării parţiale a ATE Bank România.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avocatii-tuca-zbarcea-asociatii-in-vanzarea-ate-bank-romania-10779015
10779015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.