Avocaţii de la Filip & Company au asistat One United Properties în cea mai mare ofertă publică iniţială de acţiuni din ultimii 4 ani

Autor: Roxana Rosu Postat la 05 iulie 2021 79 afişări

Avocaţii de la Filip & Company au asistat One United Properties în cea mai mare ofertă publică iniţială de acţiuni din ultimii 4 ani

Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanţă juridică societăţii One United Properties cu privire la oferta publică iniţială de acţiuni (IPO) în valoare de peste 250 milioane lei, cea mai mare a unui emitent din ultimii patru ani şi una dintre cele mai mari din istoria ofertelor desfăşurate în România.

Oferta publică s-a derulat în perioada 22 iunie – 2 iulie. Dezvoltatorul a încheiat IPO-ul cu o capitalizare anticipată care se ridică la 2,86 miliarde de lei (peste 580 milioane euro).

One United Properties devine astfel a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori Bucureşti.

„One United este una dintre cele mai dinamice companii şi este un business care a redefinit sectorul său în România. Fondatorii, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu sunt leaderi cu o viziune de transformare, creştere şi îmbunatăţire continuă şi care ştiu să se înconjoare de o echipă excelentă. One United este făcută pentru piaţa de capital şi este minunat că piaţa noastră a ajuns la momentul în care astfel de businessuri se regăsesc în mod natural pe bursă.  Dimensiunea ofertei şi rapiditatea de execuţie demonstrează încă o dată creşterea pieţei, iar adăugarea unui astfel de leader de sector şi mare companie antreprenorială este o veste bună pentru investitori. Mă bucur că am avut din nou ocazia să ajutăm la realizarea unui IPO record şi mulţumim pentru încrederea acordată în acest proiect important şi pentru colaborarea excelentă”, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat One United în acest proiect a fost coordonată de către partenerii Alexandru Bîrsan, Olga Niţă şi Ioana Roman şi i-a implicat pe Roxana Diaconu (senior associate), Anca Bădescu (associate), Andrei Konya (associate), Rareş Crîşmaru (associate) şi Daria Olteanu (associate).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
united,
oferta,
publicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.