Avocat: Prinţul Paul are o datorie de 4,7 milioane lire sterline, pe care vrea să o plătească cash

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 10 septembrie 2015 354 afişări

Avocatul prinţului Paul, Mircea Andrei, a declarat, joi, că executarea silită a clientului său este un exerciţiu de imagine, în condiţiile în care acesta ar intenţiona să plătească cash datoria pe care o are către un cetăţean britanic şi care se ridică la 4,7 milioane de lire sterline.

Avocatul a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că istoria acestui proces în urma căruia clientul său a fost condamnat să plătească suma de 4,7 milioane de lire către patronul unui ziar britanic a început în perioada 2006-2007, când ziarul britanic condus de Marco Houston a publicat un articol negativ la adresa prinţului Paul.

Conform avocatului Mircea Andrei, prinţul Paul a mers în Marea Britanie, unde a convenit cu Houston să publice un alt articol, de data aceasta unul pozitiv, pentru a nu-l da în judecată. În acest context, cei doi s-ar fi împrietenit, iar prinţul Paul de România chiar l-ar fi împrumutat pe britanic cu suma de două milioane de lire, bani de care acesta ar fi avut nevoie pentru a-şi salva publicaţia de la faliment, a susţinut avocatul.

El a mai spus că la un moment dat, însă, Houston ar fi publicat un nou articol negativ, de data aceasta la adresa principelui Radu, care l-a dat în judecată pe Marco Houston şi a câştigat despăgubiri morale de două milioane de lire sterline.

În această situaţie, spune avocatul Mircea Andrei, Houston a apelat la serviciile aceleiaşi firme de avocatură pe care o angajase şi principele Radu şi l-a chemat la rândul său în judecată pe prinţul Paul, pe care l-a indicat drept sursă pentru articolul împotriva principelui Radu. Cetăţeanul britanic a câştigat procesul, iar prinţul Paul a fost condamnat să-i plătească două milioane de lire sterline, adică banii pe care trebuia să îi achite principelui Radu, plus alte 2,7 milioane de lire cheltuieli de judecată.

Avocatul a spus că, deşi nedreaptă decizia instanţei, clientul său recunoaşte această datorie şi intenţionează să o plătească, după ce decizia judecătorilor britanici a devenit executorie şi în România printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2015.

Mircea Andrei mai susţine că avocaţii prinţului Paul ar fi contactat biroul de executare silită pentru a stabili condiţiile în care se va face plata, însă nu ar fi primit niciun răspuns.

"Prinţul Paul recunoaşte suma de 4,7 milioane de lire ca datorie. Doi avocaţi au încercat să discute achitarea sumei, însă executorul a pus în schimb executare pe domiciliu. Îl lăsăm acum să facă evaluarea bunurilor, care oricum nu pot acoperi suma care trebuie executată pentru că intenţionăm să plătim cash. Cred că în niciuna din casele celor mai bogaţi oameni din România nu pot fi găsite bunuri care să valoreze atât de mult. Executarea silită este doar un exerciţiu de imagine", a declarat avocatul Mircea Andrei.

Acesta a adăugat că, în condiţiile în care prinţul Paul nu şi-a recuperat datoria de două milioane de lire pe care Houston ar avea-o la el, va începe demersurile pentru recuperarea banilor prin intermediul unei case de avocatură din Marea Britanie.

Reprezentanţii unui birou de executare silită au intrat, joi, cu spijinul jandarmilor, în locuinţa din sectorul 2 a prinţului Paul de România şi a prinţesei Lia, pentru a evalua bunurile din casa acestuia astfel încât să se stabilească dacă acestea pot fi valorificate pentru a acopei datoria către cetăţeanul britanic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRINŢUL PAUL,
EXECUTARE,
/actualitate/avocat-printul-paul-are-o-datorie-de-4-7-milioane-lire-sterline-pe-care-vrea-sa-o-plateasca-cash-14707982
14707982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.