Aviz favorabil pentru plata eşalonată către profesori a drepturilor salariale câştigate în instanţă

Postat la 31 octombrie 2017 619 afişări

Comisia pentru educaţie din Camera Deputaţilor a avizat favorabil propunerea ca plăţile către profesorii din învăţământul preuniversitar, privind drepturile salariale câştigate în instanţă, să se facă eşalonat, începând de anul viitor.

Aviz favorabil pentru plata eşalonată către profesori a drepturilor salariale câştigate în instanţă

Sumele din hotărârile judecătoreşti se vor achita 5% în 2018, în anul 2019 se plăteşte 10%, în anii 2020 şi 2021 - câte 25%, iar în anul 2022 - 35% din valoarea titlului executoriu.

Propunerea legislativă privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învătământului prevede că plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.