AVIONUL PRĂBUŞIT în Indonezia: Echipele au ajuns la epavă, dar nu au găsit niciun supravieţuitor

Autor: Ioana Bojan Postat la 18 august 2015 69 afişări

Echipele de intervenţie au ajuns marţi la locul unde s-a prăbuşit duminică un avion indonezian cu 54 de persoane la bord şi nu au găsit niciun supravieţuitor, a declarat un oficial citat de CNN.

Echipele din teren au găsit cadavrele tuturor celor 54 de persoane aflate la bordul avionului.

Mai multe elicoptere au fost trimise în zona împădurită din provincia indoneziană Papua pentru a începe procesul de evacuare, a afirmat Bambang Soelistyo, directorul agenţiei indoneziene de căutare şi salvare.

Avionul de tip ATR42-300 al companiei Trigana Air, care efectua cursa internă IL267 de la Sentani (Jayapura) către Oksibil, a pierdut contactul cu turnul de control duminică, la 33 de minute după decolare, în condiţiile în care întregul zbor ar fi trebuit să dureze în mod normal 45 de minute.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului. Avionul transporta de asemenea patru saci cu bani, care conţineau aproximativ 6,5 miliarde de rupii (circa 440.000 de euro), destinaţi sătenilor din regiunile izolate ale provinciei Papua.

Epava aeronavei a fost găsită iniţial de săteni într-o zonă muntoasă din districtul Oksibil, iar luni a fost localizată de un avion al echipelor de căutare. Însă din cauza ceţii, echipele de intervenţie au reuşit abia marţi să ajungă la epavă.

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise în Uniunea Europeană din motive de securitate. Compania a înregistrat 14 incidente grave de la începutul activităţii sale în 1991, în urma cărora a pierdut zece aeronave, potrivit site-ului Aviation Safety Network, care precizează că avionul prăbuşit duminică era vechi de 27 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDONEZIA,
AVION,
/actualitate/avionul-prabusit-in-indonezia-echipele-au-ajuns-la-epava-dar-nu-au-gasit-niciun-supravietuitor-14678961
14678961
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.