Avion evacuat din cauza unui smartphone Galaxy Note 7

Postat la 06 octombrie 2016 221 afişări

Avion evacuat din cauza unui smartphone Galaxy Note 7

Galaxy Note7 este din nou sub atenţia autorităţilor, după ce un exemplar Note7 deja schimbat în cadrul campaniei globale de înlocuire a luat foc la bordul unui avion de pasageri aparţinând unei linii aeriene americane.

O cursă de pasageri desfăşurată de Southwest Airlines pe diercţia Louisville - Kentucky a fost evacuată de urgenţă după ce telefonul Galaxy Note7 aparţinând unuia dintre pasageri a început să degaje fum. Din fericire, incidentul produs înainte de decolare nu a pus probleme deosebite, pasagerii putând fi evacuaţi imediat după semnalarea problemei, notează Go4it.

Potrivit declaraţiei pasagerului identificat ca fiind posesorul telefonului Note7 incendiat, exemplarul în cauză provine din noul lot de „sigur” oferit da Samsung pentru înlocuirea celor 2.5 milioane unităţi Galaxy Note7 comercializate înainte de 15 septembrie 2016. Aparent, telefonul mobil era oprit la momentul producerii incidentului, respectând indicaţiile furnizate înaintea decolării de către personalul de zbor.

Daunele produse dispozitivului incendiat au fost atât de grave încât modelul exact nu a putut fi verificat în mod independent, fapt ce aruncă unele îndoieli asupra implicării produselor Samsung.

Potrivi unui purtător de cuvânt al companiei, Samsung colaborează îndeaproape cu autorităţile americane şi reprezentanţii liniei aeriene pentru recuperarea dispozitivului afectat şi confirmarea cauzei incendiului. Între timp, autoritatea Consumer Product Safety Commission (CPSC) a iniţiat propria anchetă pentru investigarea incidentului apărut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.