Avertizare meteo: Cod ROŞU de viscol şi vânt pentru mai multe judeţe. Cod PORTOCALIU în alte zone ale ţării

Postat la 05 februarie 2020 515 afişări

Avertizare meteo: Cod ROŞU de viscol şi vânt pentru mai multe judeţe. Cod PORTOCALIU în alte zone ale ţării

ANM a emis avertizări cod roşu de viscol şi vânt în zona montană din 9 judeţe, în vigoare de miercuri seara până joi dimineaţă. În Capitală va fi cod portocaliu de vânt şi ninsoare.

Începând de miercuri de la ora 18:00 până joi la ora 8:00, metereologii anunţă viscol puternic cu rafale de peste 100...120 km/h şi vizibilitate redusă spre zero în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Buzău.

În zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăşi 100...120 km/h.

De asemenea, de miercuri ora 22:00 până joi la ora 08:00, se anunţă intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, temporar va fi viscol şi vizibilitatea redusă semnificativ.

De asemenea, de miercuri de la ora 17:00 până joi la ora 08:00 în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei va fi cod portocaliu de vânt şi viscol.

În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 70...85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizarea cod portocaliu vizează şi Bucureştiul.

În judeţele Teleorman, Giurgiu, Tulcea şi local în judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

De joi dimineaţă până la ora 12:00 se menţine codul portocaliu de vânt, ninsoare viscolită şi spulberată în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea. Vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură peste 80...90 km/h viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vant,
viscol,
cod portocaliu,
cod rosu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.