Avertisment: Una din patru noi angajări din ultimul an s-a facut la stat. „Factura salarială din sectorul bugetar este prea mare în raport cu resursele pe care le avem.“

Postat la 07 mai 2018 112 afişări

În ultimul an s-au făcut 24.000 de angajări noi în instituţii publice. Cheltuielile statului cu salariile bugetarilor vor ajunge la 8,9% din PIB, faţă de 8,3% din PIB în 2017, la fel ca în 2008.

Avertisment: Una din patru noi angajări din ultimul an s-a facut la stat. „Factura salarială din sectorul bugetar este prea mare în raport cu resursele pe care le avem.“

Soldul noilor angajări din sectorul public în perioada februarie 2017 - februarie 2018 a fost de 24.000, repre­zen­tând un sfert (26%) din totalul celor aproape 108.000 de noi angajări fă­cute în ultimul an la ni­velul întregii economii.

 

Cele mai multe noi angajări (peste 20.100 de persoane) s-au realizat în sectorul servici­ilor de sănătate şi asistenţă socială, unde de alt­fel şi salariile au crescut ca urmare a deciziilor luate de guvern. Astfel, numărul de salariaţi din sănătate a ajuns la 384.100 la finalul lunii februarie a acestui an, fiind cu 6% mai mare decât în perioada similară din 2017.

 

„În sănătate există clar un deficit mare de personal, nu văd nimic rău că a crescut numărul de angajaţi. În sectorul public sunt zone în care există un deficit mare de personal şi zone unde sunt excedente. M-ar preocupa mai mult dinamica din administraţie publică şi mai puţin cea din sănătate, pentru că în sănătate ştim cu toţii, în orice spital există un deficit mare de personal“, a explicat Ionuţ Dumitru, preşe­dintele Consiliului Fiscal.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.