Avertisment pentru şoferii din România. Se dau amenzi între 1.305 şi 2.900 lei pe loc la nivel naţional

Postat la 30 ianuarie 2023 691 afişări

Avertisment pentru şoferii din România. Se dau amenzi între 1.305 şi 2.900 lei pe loc la nivel naţional

Avertisment pentru şoferii din România la început de an, după ce s-a aflat că se dau amenzi între 1.305 şi 2.900 lei pe loc la nivel naţional pentru ITP expirat în 2023. Cât a ajuns să coste inspecţia tehnică periodică şi ce trebuie să ştie participanţii la trafic.

Avertisment pentru şoferii din România

Pentru toate autovehiculele care circulă pe drumuri publice Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) este obligatorie în funcţie de vechimea fiecărei maşini în parte. Şoferii din România care circulă cu autovehicule ce au ITP expirat riscă sancţiuni serioase. Astfel, amenzile pentru această contravenţie se încadrează în clasa IV de sancţiuni, potrivit Codului Rutier.

Conform RAR, în conformitate cu OG nr. 81/2000 aprobată prin Legea nr. 167/2003, modificată şi completată prin OG nr. 40/2005 aprobată prin Legea nr. 373/2005 arată că vehiculele rutiere înmatriculate pot fi menţinute în circulaţie numai dacă se face dovada încadrării acestora în cerinţele tehnice specifice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei (RNTR 1/2005), prin inspecţia tehnică periodică.

Cititi mai multe pe www.medaifaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenzi,
avertisment,
national

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.