Avertisment de ultimă oră al Statelor Unite. ”Iranul a întrecut măsura”

Autor: Mediafax Postat la 26 august 2016 2077 afişări

Statele Unite au reacţionat imediat după ce Iranul a făcut asta...

Avertisment de ultimă oră al Statelor Unite. ”Iranul a întrecut măsura”

Manevrele periculoase efectuate de nave militare iraniene în apropierea unui distrugător american ar fi putut conduce la escaladarea situaţiei, avertizează un purtător de cuvânt al Forţelor Navale din SUA, citat de ziarul The Washington Post.

"Apropierea navelor iraniene de un distrugător american care circula respectând reglementările internaţionale, în ape neutre, risca să conducă la escaladarea situaţiei", a declarat William Urban, un purtător de cuvânt al Flotei a V-a a Statelor Unite.

Patru nave militare iraniene s-au apropiat în viteză, marţi, de distrugătorul USS Nitze, în Strâmtoarea Ormuz din Golful Persic.

Echipajul distrugătorului USS Nitze a încercat să comunice cu navele iraniene, fără a primi răspuns, şi a tras focuri de avertisment în direcţia a două dintre ele.

Iranul a acordat Rusiei autorizaţie pentru efectuarea manevrelor militare

Hossein Dehghan, ministrul de Apărare al Iranului, a declarat că statul iranian a acordat aeronavelor ruse libertatea pentru exercitarea exerciţiilor militare în regiunea Hamadan, informează site-ul agenţiei Tass.

În momentul în care a fost întrebat despre chestiunea utilizării bazei aeriene iraniene din apropierea oraşului Hamedan de către avioanele ruse, ministrul Apărării Hossein Dehghan a declarat că Iranul a acordat aeronavelor ruse oportunitatea de a efectua exerciţii militare în această regiune. Acesta a adăugat că prezenţa Rusiei în zonă este una temporară.

"Această acţiune face parte din eforturile comune ale grupului de rezistenţă în faţa reţelelor teroriste. Avioanele ruse au efectuat zboruri (plecând de la baza aeriana iraniană) în cursul unei operaţiuni terestre. Aeronavele militare ruse au oferit asistenţă aeriană şi au jucat un rol important în asigurarea succesului acestor operaţiuni", a afirmat generalul Dehghan, adăugând că Iranul este în continuare "un participant activ al operaţiunii împotriva terorismului din Siria".

Acesta a reiterat faptul că "Rusia nu are o bază militară permanentă în Iran şi utilizează în mod obişnuit bazele aeriene de pe teritoriul sirian ".

"Prezenţa avioanelor ruse în Ian este temporară", a spus Hossein Dehghan.

Sătămâna trecută, militarii ruşi au folosit pentru prima dată un aerodrom iranian pentru a lupta împotriva militanţilor din Siria.

În cadrul raidurilor aeriene au participat avioane de bombardament de mare anvergură Tupolev-22M3 şi Sukhoi-34.

La data de 22 august, ministrul de Externe iranian Bahram Qasemi a declarat că pentru moment Rusia a încetat folosirea bazei aeriene din apropierea Hamadanului.

Patru nave militare iranienie au trecut în viteză pe lângă un distrugător american

 

Patru nave militare iranienie au trecut marţi cu viteză pe lângă distrugătorul american USS Nitze în apropiere de Strâmtoarea Ormuz, a declarat un oficial american din domeniul apărării, citat de Reuters online.

Oficialul a declarat, sub condiţia anonimatului, că două dintre navele iraniene au ajuns la o distanţă de aproximativ 300 de metri de distrugătorul american, într-un incident pe care l-a numit "periculos şi neprofesionist".

Oficialul adăugat că navele s-au apropiat de distrugătorul american în pofida avertismentelor repetate.

Acesta a mai spus că distrugătorul USS Nitze a încercat să comunice cu navele iraniene de 12 ori, fără a primi un răspuns şi că a tras 10 focuri de avertisment în direcţia a două dintre ele.

USS Nitze a fost nevoit să îşi schimbe cursul pentru a se distanţa de navele iraniene, a mai precizat oficialul.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
IRAN,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.