Avertisment: aliaţii NATO vor acţiona dacă Suedia şi Finlanda vor fi sub presiune

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 octombrie 2022 27 afişări

Aliaţii NATO vor acţiona dacă Suedia şi Finlanda vor fi sub presiune, a avertizat, joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

Avertisment: aliaţii NATO vor acţiona dacă Suedia şi Finlanda vor fi sub presiune

Aliaţii NATO vor acţiona în cazul în care Suedia sau Finlanda vor fi supuse la presiuni din partea Rusiei sau a unui alt adversar înainte ca acestea să devină membri cu drepturi depline ai alianţei, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Este de neconceput ca aliaţii să nu acţioneze în cazul în care Suedia şi Finlanda vor fi supuse la orice formă de presiune", a declarat Stoltenberg la o conferinţă de presă prganizată împreună cu premierul suedez Ulf Kristersson.

Finlanda şi Suedia au decis să se alăture alianţei după ce Rusia a invadat Ucraina. Procedurile de aderare sunt în desfăşurare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
suedia,
finlanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.